šŸšš GRATIS LEVERINGĀ voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Maak uw eigen houten kerstboom

Hoe mooi een echte kerstboom ook is, in veel appartementen is er gewoon geen plaats voor een echte boom. Het kan ook zijn dat u een slechte ervaring heeft gehad tussen de kerstboom en uw hond of kat. Er zijn veel redenen om geen echte boom in uw kamer te zetten maar dit betekent niet dat u de feestdagen zonder boom door hoeft te komen, want hier zijn de instructies voor een kerstboom van echt hout die u kunt aanpassen aan uw behoeften. En het mooiste is dat deze kerstboom niet veel kost en in 30 minuten klaar is. Voordat u gaat knutselen, zal u een ontspannen wandeling in het bos maken om wat twijgen en takken te verzamelen, zonder bladeren en naalden.

Benodigdheden

De meeste materialen en gereedschappen heeft u ongetwijfeld in huis. Een overzicht van de materialen en gereedschappen die u de komende 30 minuten nodig heeft:
- /- 20 takken en twijgen van ca. 80 cm lang en ca. 1 cm doorsnede.
- 1 groot vel papier van ongeveer 90 x 70 cm, bij voorkeur met hulplijnen (flip-over)
- 1 plakband
- 1 liniaal of meetlint
- 1 tuinschaar
- 1 huishoudschaar
- 1 stuk touw
- een paar kerstversieringen
- 1 niet te lange licht slinger die werkt op batterijen
Image

Stap voor stap naar de kerstboom

Image
Image
Stap 1:
Leg het vel papier op een werkvlak en zet het vast met het plakband. Teken nu met een viltstift en een liniaal de omtrek van uw kerstboom in de gewenste grootte.
Stap 2:
Plaats nu de takken en twijgen op uw schets. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig verdeeld zijn en plaats de dunne takken bovenaan de boom en de dikkere takken onderaan. Markeer aan beide zijden van de takken waar ze moeten worden afgeknipt.
Image
Image
Stap 3:
Knip de takken en twijgen met de snoeischaar op de gemarkeerde lengte.
Stap 4:
Knip een stuk touw af dat ruim twee keer zo lang is als de hoogte van de boom. Bind dit touwtje vast aan de laagste tak.
Image
Image
Stap 5:
Verbind nu alle takken aan één kant met het touwtje, de een na de ander. Zorg voor een gelijkmatige afstand tussen de takken en maak strakke knopen. Herhaal dit aan de andere kant.
Stap 6:
Bovenaan verbindt u de twee touwtjes van de zijkanten en maakt u een lus waaraan u later uw kerstboom kunt ophangen.
Image
Stap 7:
Nu kunt u beginnen met het versieren van de kerstboom. Helemaal bovenaan komt de ster, en dan wikkelt u de lichtjes rond de takken helemaal naar beneden. Hang de kerstballen, slingers en andere versieringen rond de boom, zodat deze in evenwicht blijft.

Uw zelfgemaakte kerstboom - een geweldige blikvanger

Zoek een mooie plek in uw huis voor de kerstboom waar hij er goed uitziet, zowel overdag als 's avonds met de lichtjes aan. U kunt het aan de muur hangen als een foto. Of - omdat deze kerstboom zeker geen naalden zal verliezen - boven de tafel.
Image

    Kies uw maat

      We hebben onze maten herzien om ervoor te zorgen dat ze precies passen zoals het hoort. Bekijk hier de