šŸšš GRATIS LEVERINGĀ voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Uw eigen cadeau's maken:Kaarsen


Kaarsen maken naast de kerstboom en de cadeautjes ook een deel uit van Kerstmis. We hebben niks tegen elektrische verlichting, ze zijn praktisch en vooral veilig, maar de echte kerstsfeer en gezelligheid komt pas als we de kaarsen aansteken. Het zachte kaarslicht en het lichte flakkeren van de vlam creƫren een intieme sfeer, met een kop thee, warme chocolademelk met slagroom samen en kerstkoekjes kunt u in alle rust in de sfeer komen. Dus wanneer u kaarsen cadeau geeft, geeft u daarbij kleine, gezellige onderbrekingen van het dagelijks leven. En als u de kaarsen ook nog eens zelf maakt, krijgen uw cadeautjes een persoonlijk tintje. In dit artikel laten we u kennismaken met twee eenvoudige manieren om zelf kaarsen te maken. Stapsgewijze instructies en verklarende video's helpen zelfs degenen die niet veel knutselervaring hebben.

Geurkaarsen op plantaardige basis om zelf te gieten.

Image

Wat heeft u nodig:

- 1 keukenweegschaal
- 1 maatbeker
- 1 trechter
- 2 houten eetstokjes
- 1 kookplaat
- 1 steelpan
- 1 zak soja was (300 g)
- gedroogde bloemen
- 1 fles bloemengeurolie
- 2 glazen potten (1 x 10 cl, 1 x 20 cl)

Hier volgt een overzicht van de individuele stappen:

1. Bereid de potten voor: Weeg de juiste hoeveelheid was af voor het potje. Plaats de lege pot op de keukenweegschaal en zet deze op nul. Hierna vult u het glas met water. Het weergegeven gewicht komt overeen met de hoeveelheid was die u nodig heeft voor uw kaars.

2. Bevestig de lont. Knoop de lont in het midden van het houten stokje. Knip de lont zo af dat hij de bodem van de pot bereikt. Plaats vervolgens het stokje met de lont over het glas en zorg ervoor dat de lont recht naar beneden in het midden van het glas hangt.

3. Wanneer de was au-bain-marie gesmolten is, voegt u een paar druppels van de geurolie toe.

4. Vul het glas voor de helft met de gesmolten was en strooi er wat gedroogde bloemen op. Giet nu de resterende was in het glas en u strooit er nog meer gedroogde bloemen overheen.

5. Voor het twee potje gaat u hetzelfde te werk.

6. Als de was is afgekoeld en stevig is, zijn uw geurkaarsen klaar.

Hier zijn nog een paar tips voor geurvariaties:

In plaats van sojawas kunt u ook kokoswas gebruiken. Als u uw kaarsen met andere geuren wilt maken, kunt u natuurlijk ook essentiƫle oliƫn gebruiken. Let hierbij wel goed op de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

Zelf spiraal kaarsen maken

Image

Benodigdheden:

- 1 lange dunne kaars van 100% paraffine.
- 1 karaf koud water
- 1 ketel Kookthermometer of thermometer voor badwater
- 1 reservoir voor heet water
- 1 reservoir voor koud water
- 1 keukenplank
- 1 deegroller

Hier volgt een overzicht van de afzonderlijke stappen:

1. Verwarm het water tot maximaal 50Ā°C. Giet het hete water in het voorbereide reservoir en plaats de kaars ongeveer 10 minuten in het hete water.

2. leg de kaars dan op de keukenplank en rol hem in het midden plat met de deegroller. Laat de kaars aan beide uiteinden enkele centimeters staan.

3. Leg de kaars nogmaals in het hete water.

4.Draai de kaars voorzichtig in het waterbad vanaf de punt alleen in het afgeplatte gedeelte. Het onderste uiteinde van de kaars mag niet worden platgedrukt of gedraaid zodat hij in een kandelaar past.

5. Als uw kaars door de bewerking niet meer helemaal recht is, leg hem dan opnieuw in heet water en corrigeer de vorm.

6. Zodra het resultaat u bevalt, legt u de kaars in de bak met het koude water om uit te harden.

7. Herhaal zo nodig het proces tot uw kaars de gewenste vorm heeft.

6 Tips die ervoor zorgen dat uw gedraaide kaarsen gegarandeerd een succes worden

1. Kaarsen draaien is niet mogelijk met uniform cilindrische kaarsen. Alleen de langwerpige, conische kaarsen zijn geschikt om te draaien.

2. Kaarsen van stearine worden niet zacht genoeg of breken gemakkelijk wanneer ze worden gehanteerd. Daarom raden wij kaarsen van paraffine aan.

3. als u gekleurde kaarsen wilt gebruiken, gebruik dan kaarsen die volledig uit gekleurde was bestaan. Bij kaarsen die alleen een gekleurde coating hebben, smelt de coating eraf en houdt u alleen witte kaarsen over.

4. Werk slechts aan Ć©Ć©n kaars tegelijk. Als u meerdere kaarsen tegelijk in het hete water doet, kunnen ze aan elkaar blijven plakken. Anders zal u ze zo ver mogelijk uit elkaar moeten leggen.

5. Om de kaarsen te kunnen bewerken, moeten ze voldoende zacht zijn, dit betekent dat het water ongeveer 50Ā°C moet zijn.

6. Wacht met het platwalsen van de kaarsen tot de was echt zacht is, anders breken of verkruimelen de kaarsen.

    Kies uw maat

      We hebben onze maten herzien om ervoor te zorgen dat ze precies passen zoals het hoort. Bekijk hier de