🚚 GRATIS LEVERING voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Chino's voor heren

(28 artikelen)

Herenbroeken zijn verkrijgbaar in vele stijlen! Sommige onderscheiden zich door het materiaal, zoals de herenbroek van ribfluweel voor in de winter. Meer lezen over Chino's voor heren.

24 van de 28

Meer lezen

Chino voor heren: de tegenhanger van de jeans!

Herenbroeken zijn verkrijgbaar in vele stijlen! Sommige onderscheiden zich door het materiaal, zoals de herenbroek van ribfluweel voor in de winter. Anderen vallen dan weer op vanwege hun pasvorm, zoals de cargobroek voor heren met zijn beroemde battlezakken. De veelzijdigste broeken zijn ongetwijfeld de herenjeans en de chino voor heren, die overal en door iedereen kunnen worden gedragen. Maar wat is een chino eigenlijk precies? En hoe moet u ze dragen?

Wat is een chino voor heren?

Zoals veel broeken, vindt ook de chino voor heren zijn oorsprong in het leger. Ze werden oorspronkelijk gemaakt voor de soldaten van het koloniale Britse leger in Indië. De chino voor heren werd vervaardigd van een zandkleurige, lichte stof en daarna ook gedragen door Amerikaanse militairen en later door Amerikaanse studenten. In de jaren 80 kwam de chino voor heren overal op. In de zomer kunt u kiezen voor een chino voor heren van een zeer lichte stof en in de winter voor een dikkere stof. Maar wat is nu het verschil tussen een chino voor heren en een jeans of een klassieke broek? Eigenlijk maar heel weinig! Qua pasvorm is er niet veel verschil, er zijn nauwsluitende chino’s voor heren, net als nauwsluitende jeans, maar ook chino’s voor heren met een normale pasvorm of zelfs een superstrakke pasvorm. Het echte verschil zit in de zakken. Een chino voor heren heeft 2 Italiaanse zakken aan de voorkant (met of zonder klein horlogezakje) en 2 paspelzakken op de achterkant in plaats van 2 opgestikte achterzakken zoals de jeans.

Chino voor heren: oneindig veel kleuren!

De chino voor heren is verkrijgbaar in oneindig veel kleuren. De meest verkochte chino’s voor heren zijn natuurlijk vervaardigd van gemakkelijk te combineren kleuren, zoals de beige en de grijze chino, maar ook de zwarte of kaki chino voor heren. In de zomer zijn lichte kleuren erg populair. Maar de chino is ook prachtig in gedurfde kleuren! Er zijn bordeauxrode chino’s, maar ook rode, marineblauwe, koningsblauwe … of zelfs groene, baksteenkleurige of mosterdgele chino’s voor heren. In elk seizoen is hij verkrijgbaar in andere kleuren. Ten slotte, de chino voor heren past perfect bij een casual chique of ontspannen look. Net als de jeans, kan hij bijna overal mee worden gecombineerd: met een overhemd, jasje en mocassins … met een T-shirt en sneakers … met een sweater, een dikke trui en boots … of met een parka, een donsjas of een jack! Combineer er maar op los! Ga nu voor een betaalbare chino voor heren.

    Kies uw maat