🚚 GRATIS LEVERING voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Productontwerp 


Heeft u zich altijd al afgevraagd welke weg uw favoriete Atlas For Men-producten afleggen alvorens ze bij u in de kast komen? Hieronder vindt u alle stappen van het productontwerp:


KEUZE VAN GRONDSTOFFEN

Onze grondstoffen zijn 100% getest:
- om de naleving van de strenge Europese REACH verordening (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van CHemische stoffen) te garanderen. Voldoet het materiaal niet aan de eisen, dan weigeren we het;
- om aan uw verwachtingen te kunnen voldoen door onder andere de kleurechtheid, de bestendigheid van het materiaal bij wassen en de mate van pilling te testen.
Al onze tests worden uitgevoerd door gecertificeerde en wereldwijd erkende externe laboratoria.


PRODUCTIE 

We staan in nauw contact met onze directe leveranciers en we controleren op goede arbeidsomstandigheden, eerlijke lonen en een goede naleving van de regelgeving van het betreffende productieland op het gebied van milieubescherming en mensenrechten die tevens in lijn staan met de verwachtingen van de Europese Unie:
- In 2020 werd 84% van onze directe leveranciers gecontroleerd door officiële instanties (BSCI of geaccrediteerde auditors zoals Bureau Veritas). In het streven naar een voortdurende verbetering is het ons doel om 100% van onze fabrieken te controleren die 80% van onze omzet genereren. De overige 20% bestaat uit fabrieken waarmee we slechts incidenteel werken.
- In het geval van niet-naleving van de regelgeving en onze eisen, kiezen we ervoor om, in plaats van de problemen de rug toe te keren, waar mogelijk onze leveranciers te ondersteunen bij het behalen van de kwaliteits- en veiligheidsnormen.


TRANSPORT 

Om de ecologische voetafdruk te verlagen, worden onze producten per boot getransporteerd in plaats van per vliegtuig. Bovendien is het transport per boot goedkoper, waardoor we lagere prijzen kunnen hanteren die een voordelig effect hebben voor uw portemonnee. In 2020 hebben we meer dan 99% van onze producten per boot getransporteerd. Voor het resterende percentage, waaronder voornamelijk de herbevoorrading van producten en de vertraging in de productie onder vallen, was het onvermijdelijk om het vliegtuig te kiezen om u niet langer te laten wachten op uw bestelling.


OP DE MARKT

We testen 100% van de productreferenties alvorens deze op de markt te brengen:
- Chemische tests worden verricht om uw veiligheid en de naleving van de REACH-regelgeving te garanderen.
- Weerstandstests, tests op kleurechtheid, controle van naden, vlekken, etc. worden uitgevoerd om de kwaliteit van het product en zijn conformiteit met de productspecificaties te garanderen.


ONDERHOUD 

Het onderhouden van Atlas For Men producten is erg makkelijk: 100% van onze kleding kan thuis worden gewassen op maximaal 30 °C, zo bespaart u geld en beperkt u de impact op de aarde. Wij geven het stokje aan u over om de kleding goed te onderhouden en een lang leven te geven.


TWEEDE LEVEN

We vinden het belangrijk dat de waarde van nieuwe producten zo lang mogelijk wordt behouden en dat er geen bruikbare producten worden vernietigd. Onze prognoseteams helpen ons erbij om de voorraden zo zorgvuldig mogelijk in te schatten en overbevoorrading te voorkomen. In het geval dat we wel te maken hebben met overbevoorrading, zorgen we ervoor dat deze producten op een goede plek terechtkomen:
- We verkopen de producten door aan voorraadafnemers, om ze tegen nog lagere prijzen aan te bieden.
- Of we geven de producten aan onze Franse partner Dons Solidaires, die strijdt tegen verspilling en sociale uitsluiting, en donaties herverdeelt onder 800 partnerverenigingen met bijna 800.000 begunstigden.

    Kies uw maat