šŸšš GRATIS LEVERINGĀ voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Zelf een kerstslinger maken die heerlijk ruikt

Bent u op zoek naar authentieke en creatieve decoratie voor uw kersttafel? Ontdek hier hoe u een slinger maakt met citrusvruchten en kruiden die uw feesttafel een lekkere geur Ć©n een mooi accent geeft! De benodigdheden voor uw kerstslinger zijn heel gemakkelijk te verkrijgen!

Benodigdheden:

• Citrusvruchten: sinaasappels, citroenen, mandarijnen

• Kaneelstokjes

• Steranijs

• Nylondraad

• Enkele sparrentakken
Image

Stap 1: De citrusvruchten voorbereiden

Image
Image
1. De citrusvruchten drogen.
Verwarm uw oven voor op 90° C. Snijd de citrusvruchten met een gekarteld mes in plakjes van ongeveer 4 of 5 mm.
2. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 5 uur. Draai de plakjes elk uur om en houd ze goed in de gaten. De citrusvruchten moeten volledig uitdrogen, maar pas op dat ze niet zwart worden!

Stap 2: De kerstslinger maken

1. Begin met het schikken van de decoratieve elementen voor elke slinger. Wissel de ingrediƫnten af en speel met vormen en kleur. Stel een evenwichtig en harmonieus geheel samen dat u mooi vindt. In het voorbeeld hebben wij ervoor gekozen om in totaal 5 slingers te maken.Image
Image
2. Om de slinger te maken, neemt u een vrij lange nylondraad en rijgt u deze door een naald. Haal de naald met draad door de verschillende versieringen om ze achter elkaar aan de draad te bevestigen.
3. U kunt het beste 2 keer de naald en draad door de plakjes citrusvruchten rijgen om er zeker van te zijn dat ze blijven hangen. Aarzel niet om er een knoopje in te leggen om zo te voorkomen dat ze later wegglijden.

Image
Image
4. Om de sparrentak op te hangen, prikt u de draad in de tak en maakt u een knoop om hem zo vast te zetten.
5. Ga op deze manier verder met uw verschillende decoraties. Om de kaneel en steranijs op te hangen, wikkelt u de draad meerdere keren rond er omheen en maakt u een strakke knoop.

 
Image
 
Eenmaal al uw individuele slingers af, kunt u ze, bijvoorbeeld, aan het plafond boven uw tafel hangen. Dit kunt u doen door ze ofwel direct aan de muur te bevestigen of door ze aan een grote sparrentak te binden die u vervolgens aan het plafond kunt hangen.

Onze versiertips voor uw kersttafelĀ 

Om uw kersttafel op een natuurlijke en plantaardige manier te versieren, kunt u een gerecycleerd middenstuk maken. Hiervoor maakt u gebruik van een paar kleine (glazen) flesjes van willekeurige vorm die u vult met water. Hierin laat u een kleine tak van een dennenboom of plant glijden en vervolgens een eenvoudige witte kaars. Plaats tot slot een paar sparrentakken en dennenappels uit het bos rond de kaars. Het is de perfecte manier om de feestdagen op een warme en authentieke manier te vieren!Ā 
Indien u nog op zoek bent naar het ideale cadeau om te geven, bekijk dan zeker ons artikel Beste kerstcadeau-ideeƫn voor hem: avonturiers editie.

    Kies uw maat

      We hebben onze maten herzien om ervoor te zorgen dat ze precies passen zoals het hoort. Bekijk hier de