🚚 GRATIS LEVERING voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Voorjaarsschoonmaak in de kledingkast

 
Stelt u zich weleens de vraag: “Wat moet ik aantrekken?” Dat is niet noodzakelijkerwijs omdat er eigenlijk niets geschikts in de kast hangt, maar eerder omdat de kast slecht is ingericht en - en nu komt de verrassende conclusie - veel te vol is, waardoor u het overzicht verliest. Het resultaat: u pakt gemakshalve dat wat vooraan ligt en ziet niet dat er eigenlijk een groot aanbod beschikbaar is. Hier volgt een eenvoudige, praktische oplossing: Meer orde in de kledingkast! Dat betekent: bekijken, sorteren, reorganiseren en uiteindelijk de gang naar de kledingcontainer!

Het indelingssysteem voor de kledingkast - Zo sorteert u in 4 stappen uw kledingkast met succes!

Stap 1: Neem de tijd om de inhoud van uw kleding- en ladekasten te bekijken

Dit klinkt in eerste instantie triviaal, maar is belangrijk om een goed doordachte selectie te maken, zodat u tevreden bent met het resultaat. Want impulsieve en snelle beslissingen zijn niet altijd de beste. Vaak komt u kledingstukken tegen die u niet meer leuk vindt en waar u afstand van wilt doen. Later komt u een ander kledingstuk tegen dat eigenlijk goed zou passen bij het eerste. Het zou dus zonde zijn als u dit al had weggedaan. Ga dus vastberaden maar niet overhaast te werk als u orde in de kledingkast wilt brengen.
Image

Stap 2: Hoe sorteer en organiseer ik mijn kledingkast?

Voordat u aan de slag gaat, kunt u uw favoriete muziek aanzetten. Dat zorgt voor een goede sfeer en de nodige motivatie. Leeg de hang- en legkasten, leg de kleding bij voorkeur op het bed. Sorteer de kleding in 3 groepen:

A Kleding die u zeker wilt houden
B Kleding die beschadigd is
U kunt proberen kleine beschadigingen zelf te repareren. Hiervoor geven we u tips in het artikel Kleding repareren. Of u brengt de kleding naar een kleermaker en vraagt of de reparatie de moeite waard is.
C Kleding die niet meer past of uit de mode is.
U kunt deze kleding aan een goed doel doneren of proberen deze via sociale netwerken te doneren of te verkopen.

Als u niet zeker weet of een broek, trui of jasje weg moet, trek het kledingstuk dan aan, daarna weet u vrij zeker op welke stapel het thuishoort…

Sommige favoriete kledingstukken, die na verloop van tijd iets te strak zitten kunt u bewaren, voor het geval ze later weer passen. Maar bij deze stukken moet u streng en eerlijk zijn tegenover uzelf, anders wordt het sorteren recyclen…

Stap 3: Hoe schep ik orde in de kledingkast? - Tips voor het opruimen

Niemand heeft elke ochtend zin om de hele kledingkast door te zoeken om de juiste outfit voor de dag te vinden! Creëer daarom ruimte en orde in de kledingkast door zomer- en winterkleding van elkaar te scheiden. Afhankelijk van het seizoen bergt u een deel van de kleding op. Waar? Er zijn verschillende mogelijkheden.

Bijvoorbeeld in opbergbakken of dozen onder het bed. Deze zijn te koop bij meubelzaken of bouwmarkten. Of als u ruimte op de kast heeft. Sommige mensen hebben een kelder waarin ze bijvoorbeeld skikleding, parka's en warme truien kunnen opbergen. Nog een tip: In de kelder moet u de kleding beschermen tegen motten: in elke supermarkt zijn daarvoor geschikte producten te vinden.
Image
Image

Stap 4: Ruimtebesparende en overzichtelijke orde in de kledingkast - Hoe richt ik mijn kledingkast goed in?

Dankzij de voorbereiding heeft u nu voldoende ruimte in uw hang- en legkast om uw kleding overzichtelijk en binnen handbereik te ordenen. De basis voor orde in de kledingkast is zo gecreëerd.
Onze tip: Bespaar niet op kleerhangers door bijvoorbeeld meerdere kledingstukken over elkaar te hangen. Gebruik voor elk overhemd een aparte kleerhanger.

Groepeer overhemden, jassen, colberts en broeken naar doel/gelegenheid, zoals kantoor, vrije tijd, sport, speciale gelegenheden. Of hang colberts met de bijpassende broek op dezelfde kleerhanger. Daar zijn speciale kleerhangers voor.
Maak aparte stapels voor verschillende T-shirts: bijv. ondershirts, T-shirts met korte mouwen, T-shirts met lange mouwen, sportshirts. Voor stropdassen, riemen en accessoires zijn speciale kleerhangers verkrijgbaar om deze overzichtelijk te bewaren.
Sokken en ondergoed kunt u ook sorteren op verschillende kenmerken in verschillende lades. 1 lade voor sneakersokken, 1 lade voor sportsokken en een lade voor de alledaagse sokken - zo houdt u een perfect overzicht.

Na het sorteren en het doordacht opruimen, zult u getuige zijn van een klein wonder: U vindt meteen wat u zoekt en u heeft ook genoeg ruimte voor nieuwe, modieuze outfits - kijk eens in onze nieuwe collecties, er zit vast een mooie aanvulling voor uw kledingkast bij!

En als u dan bij het wisselen van de seizoenen uw kleding onder het bed vandaan, uit de kast of de kelder haalt, was deze dan eerst zodat alles weer fris ruikt. Tips voor het wassen en verzorgen vindt u dit artikel.

    Kies uw maat

      We hebben onze maten herzien om ervoor te zorgen dat ze precies passen zoals het hoort. Bekijk hier de