🚚 GRATIS LEVERING voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Hoe moet u uw koffer inpakken voor de zomervakantie?

Het is bijna tijd voor de zomervakantie! Nu hoeft u alleen nog maar uw koffers in te pakken. Maar wat stopt u erin? En vooral, hoe pakt u alles efficiënt in? Hier is ons advies.

Wat moet u inpakken?

Om er zeker van te zijn dat u niets vergeet, is er maar één antwoord: organisatie. Volg onze 3 tips.

1. Maak een checklist 5 dagen voor vertrek!

Een ouderwets idee? Natuurlijk niet! Het is de enige manier om ervoor te zorgen dat u niets vergeet. Bovendien kan u zo controleren of de kleren die u absoluut mee moet nemen niet onder in de mand met vuile kleren liggen. Als dat wel zo is, heeft u nog tijd om ze te wassen. Zo voorkomt u ook dat u op het laatste moment uw telefoonoplader vergeet of, erger nog, uw identiteitspapieren of medicijnen, die u zorgvuldig in uw handbagage moet bewaren.

2. Kies uw kleding methodisch uit

U kunt natuurlijk niet alles meenemen! Dus om zo veel mogelijk outfits te creëren met zo weinig mogelijk kleding, volgt u deze stappen. Neem de kledingstukken die u koste wat het kost mee wilt nemen en die u zeker zal dragen (broeken, bermuda's of shorts). Kies voor elk gekozen onderstuk verschillende tops die erbij passen (T-shirts, poloshirts of overhemden voor een gekledere look). Kortom, stel uw complete outfits van tevoren samen en zorg ervoor dat u kleuren kiest die bij elkaar passen. Voor dames: voeg een paar lichte jurken toe en u bent klaar!

3. Schoenen en toiletartikelen: wees redelijk!

Schoenen - behalve slippers die overal mee naartoe gaan - nemen veel plaats in! Beperk u dus tot maximaal 2 paar: een voor wandelen en sporten en een voor in de stad en uitgaan. Met uw slippers en de schoenen die u aan uw voeten heeft, is dat meer dan genoeg!
Wat uw toiletartikelen betreft: neem voor de eerste paar dagen wat kleine verpakkingen mee, maar het is niet nodig om uw koffer te verzwaren met een heleboel producten (shampoo en conditioner, scheerschuim of make-upremover, amber en aftershave, enz.)
Persoon die koffer inpakt

Hoe kunt u uw koffer het best indelen?

Lees hier hoe u de beschikbare ruimte in uw koffer optimaal benut.

4 basisregels of tips om te weten!

1/ Het zwaarste onderaan! Leg de zwaarste en omvangrijkste spullen onderin uw koffer, aan de kant van de wieltjes.
2/ Kies voor microvezel als strand- of toilethanddoeken. Deze handdoeken zijn niet duur, ultralicht, heel dun en sneldrogend!
3/ Pak uw schoenen in! Doe ze in stoffen zakken om te voorkomen dat uw kleren vuil worden en stop er sokken of kleine breekbare voorwerpen in.
4/ Verdelen! Als uw toilettas van groot formaat is, verdeel hem dan in tweeën! Twee kleine kits zijn gemakkelijker op te bergen.
Nu komt het belangrijkste: hoe vouwt uw uw kleren op, of beter gezegd, hoe rolt u ze op?

De “Ranger Packing” methode om ruimte te besparen!

Met deze methode kan u zoveel mogelijk kledingstukken in zo weinig mogelijk ruimte stoppen. Bovendien zullen uw kleren, opgerold als sushi, minder kreuken. Een win-winsituatie dus, maar hoe pakt u het aan? Volg deze 5 stappen:
Neem bijvoorbeeld een T-shirt:
1. Leg het plat op de vloer of op een tafel.
2. Rol de onderkant op (maak een brede, rechte flap).
3. Vouw elke kant van het T-shirt naar het midden en vouw de mouwen om, zodat u een strook van ongeveer 15 cm breed hebt.
4. Rol deze strook vanaf de kraag naar beneden om een compacte buis of rol te vormen.
5. De eerste flap vormt een klein zakje. Steek uw hand erdoor en keer het binnenstebuiten: het zal uw rol op zijn plaats houden en voorkomen dat hij openvouwt!
Als u niet zeker weet of u alles goed gevolgd hebt, surf dan op internet; er zijn veel demonstratievideo's over dit onderwerp.
Nu u alles weet, hoeft u alleen nog maar uw koffer in te pakken en 100% van uw vakantie te genieten!

Meer kleding en/of stijl advies in de artikelen hieronder:

    Kies uw maat

      We hebben onze maten herzien om ervoor te zorgen dat ze precies passen zoals het hoort. Bekijk hier de