🚚 GRATIS LEVERING voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Ideeën voor een look met een geruit overhemd –
van casual tot chic

Het geruite overhemd is een must-have in de herengarderobe en biedt een brede waaier aan veelzijdige looks: een grote of kleine ruit, een dambord of Schotse ruiten, met of zonder omgeslagen manchetten, van katoen of flanel ... met de vele modellen kunt u naar hartenlust variëren en uw geruite overhemd aanpassen aan uw outfit, al naargelang de gelegenheid. Laat u inspireren door onze ideeën om u goed te voelen in al uw geruite overhemden!

Casual look

Ga voor een tijdloze combinatie met een eenvoudige en casual outfit: een geruit overhemd met een zwarte of blauwe spijkerbroek. Voor de meest klassieke optie knoopt u uw geruite overhemd tot boven aan toe dicht en stopt u hem in uw broek. Dit is ook dé gelegenheid om een riem te dragen, als u tenminste houdt van het comfort en de ondersteuning van dit accessoire.

Voor een casual outfit hoeft u de kraag van uw overhemd niet dicht te knopen, en u kunt uw geruite overhemd gewoon over uw spijkerbroek dragen. Zo hebt u de perfecte outfit voor een weekendje weg of een wandeling in de frisse buitenlucht ...

Om deze look compleet te maken, zijn er vele mogelijkheden: voeg een spijkerjack toe als het koel is en trek een paar sportschoenen  aan, met klittenband bijvoorbeeld. Denk ook eens aan de geslaagde combinatie van een geruit overhemd met een effen T-shirt in een kleur die terugkomt in een van de ruitjes. Eventueel kan het geruite fleece overhemd als lichte jas dienen en helemaal open worden gedragen. Of accentueer uw casual look op een stijlvolle manier met een pet in dezelfde tint als uw spijkerbroek.

Image
Image

Avonturierslook

In de collectieve verbeelding wordt het geruite overhemd nog altijd geassocieerd met de Canadese houthakker die bomen hakt en vaak ook met bossen en uitgestrekte natuur, het speelterrein voor allerlei expedities!

Voor een echte avonturierslook is een overhemd met grote ruiten geweldig! Het flanellen overhemd, ontworpen voor de herfst en de winter, zijn praktisch voor buiten. Als het echt koud is kan het geruite overhemd met lange mouwen ook over een fleecetrui worden gedragen. Het geruite overhemd kan ook perfect worden gecombineerd met een cargobroek , een andere basic voor wie dol is op natuur en avontuur! En als het wat warmer wordt of als u wilt opvallen in de stad met een heuse avonturierslook, vergeet dan niet uw geruite overhemd om uw middel te knopen. Een paar wandelschoenen zullen deze outfit perfect afronden.

Chique look

Als algemene regel geldt: hoe kleiner de ruitjes, hoe eleganter het effect. Dit betekent dat een urban look het best wordt bereikt met een geruit overhemd met kleine ruitjes.

Manchetten waarvan de omslag in een andere kleur of van een ander materiaal is gemaakt dan het geruite overhemd, zijn ook zeer modieus en uiterst geschikt voor een stijlvolle look. Het geruite overhemd kan heel goed over een broek worden gedragen (spijkerbroek of chino), met laarzen of zelfs sportschoenen of wandelschoenen. Het geruite overhemd met grote ruiten kan echter een geweldige manier zijn om een chique look te creëren, vooral als de kleuren op een iets andere manier worden gecombineerd dan gebruikelijk, wat zowel origineel als esthetisch is. Zorg dan wel voor de juiste finishing touches en stop uw geruite overhemd in uw broek. Een riem verfijnt uw silhouet op een elegante manier.

Image

Meer kleding en/of stijl advies in de artikelen hieronder:

    Kies uw maat