🚚 GRATIS LEVERING voor online bestellingen vanaf 49 euro!

Heren: kleed u volgens het figuurtype van uw lichaam

"Welk figuurtype ben ik?" Misschien hebt u uzelf deze vraag al eens gesteld. Iedere man heeft zijn eigen lichaamsbouw. Niettemin kunnen de verschillende figuurtypes worden onderverdeeld in 4 grote groepen. Het H-type, het O-type, het V-type en het A-type. Hier vindt u tips om er achter te komen welk figuurtype u bent en waar u op kunt letten bij het kiezen van uw kleding om uw sterke kanten te benadrukken en de kleine "gebreken" te verbergen. U zult verbaasd zijn hoe gemakkelijk het kan zijn om bijvoorbeeld een buikje minder zichtbaar te maken of hoe uw postuur sterker kan lijken door de juiste kleding te dragen. Outfits kunnen u slanker of langer doen lijken. Bij broeken gaat het bijvoorbeeld om de snit. Lees onze aanbevelingen snel.

Image

Figuurtype H

U hebt het figuurtype H, oftewel een rechthoekig figuur, als u redelijk lang bent, een vrij smalle taille hebt en als uw schouders even breed zijn als uw heupen. Om structuur te brengen in uw figuur is het de bedoeling uw heupen optisch slanker te laten lijken, of in ieder geval niet breder te maken, en de bouw van uw mannelijk lichaam wat meer vorm te geven.

De juiste kledingkeuzes

Ga voor broeken met een eenvoudige, slanke of rechte pasvorm, het liefst in donkere kleuren, en rond uw look af met een T-shirt , trui of getailleerd vest of nauwsluitend overhemd . Durf te kiezen voor kleuren, prints en horizontale strepen. Een boothals, V-hals of sjaalkraag passen perfect bij uw figuur.

Figuurtype O

U hebt het figuurtype O, oftewel een ovaal figuur, als uw schouders en bekken even breed zijn, maar uw borst in het midden iets breder is … kortom: als u een beetje ‘mollig’ bent. Het belangrijkste doel voor u is uw mannelijk lichaam te accentueren.

De juiste kledingkeuzes

Draag niet te lange en niet te strakke broeken. Een rechte of licht getailleerde pasvorm is perfect voor u. Ga voor een getailleerd overhemd of trui die uw brede schouders mooi benadrukt. Vermijd te felle kleuren, grote prints en glanzend materiaal, want daarmee worden uw love handles juist geaccentueerd. Daarentegen lijkt u met verticale strepen langer en is een V-hals een perfecte keuze voor u.

Image
Image

Figuurtype V

U hebt het figuurtype V, oftewel een figuur in de vorm van een omgekeerde driehoek, als uw schouders breder zijn dan uw heupen en taille. Mannen die aan krachttraining doen of veel zwemmen hebben vaak een dergelijk figuur. Om uw sportieve lichaam goed te accentueren, kunt u het best nauwsluitende kleding dragen, maar niet te strak. Vermijd ook epauletten.

De juiste kledingkeuzes

Als u naast brede schouders ook gespierde benen hebt, kies dan broeken met een rechte pasvorm of een subtiele slim fit. Als u dunne benen hebt, speel dan met kleuren. Voor een perfecte look kunt u de broek combineren met een nauwsluitend T-shirt met ronde hals of een poloshirt met korte mouwen. Een getailleerd overhemd (voor zeer gespierde mannen een die aansluit) zorgt voor een geweldig effect! (Let op: tijdens het ademhalen mogen de knopen er niet vanaf springen). Wat truien en sweaters betreft, kiest u het beste voor een ronde in plaats van een V-hals en draag zeker geen sjaalkraag.

Figuurtype A

Als u figuurtype A hebt, oftewel een driehoekig figuur, zijn uw taille en heupen breder dan uw schouders. Vooral corpulente mannen met rondingen ter hoogte van de buik hebben vaak een dergelijk figuur. U moet dan ook proberen uw silhouet weer in evenwicht te brengen door uw smalle schouders breder en uw heupen smaller te laten lijken.

De juiste kledingkeuzes

Ga voor rechte modellen of lichtjes wijde broeken en kies hierbij een onopvallende riem om de aandacht niet naar uw taille te trekken. Combineer uw broek met een T-shirt of trui met boothals of V-hals en kies modellen met motieven of horizontale strepen op de borst. Kies een overhemd met een rechte pasvorm en draag deze uit de broek voor een casual look.

Image

Aangezien het menselijk lichaam zeer verschillend is, zijn dit slechts enkele basisrichtlijnen. Onthoud dat er geen absolute waarheid bestaat en dat u zich vooral prettig moet voelen in uw kleding.

Meer kleding en/of stijl advies in de artikelen hieronder:

    Kies uw maat

      We hebben onze maten herzien om ervoor te zorgen dat ze precies passen zoals het hoort. Bekijk hier de