0,00

Verschillende soorten fleece: veel toepassingen

Tegenwoordig zijn kleding en accessoires van fleece niet meer weg te denken in de winter. Er zijn verschillende diktes voor specifieke toepassingen. Hoe weet u wat u precies nodig hebt? Gebruik dit gidsje…

Bij extreme kou tijdens het skiën of in de bergen hebt u de neiging u voor te bereiden op ‘het ergste’: hoewel u daar gelijk in hebt, moet u niet vergeten dat u gaat zweten. Het is niet altijd nodig om dikke fleecekleding te dragen onder een beschermende parka of een warm jack.

Als het wat frisjes is, tijdens een zomeravond bijvoorbeeld, kiest u voor relatief licht fleece met een gewicht van ongeveer 100 g/m².

Fleece met een gewicht van ongeveer 200 g/m² is ideaal voor koukleumen, in het tussenseizoen of wanneer u het ‘3-laagjessysteem’ hanteert. Dit geldt bijvoorbeeld voor de fleecepolo’s van Atlas For Men.

De warmste fleecestof heeft een gewicht van meer dan 300 g/m²: deze kleding is meestal bedoeld voor buitenactiviteiten in extreme kou.

Microfleece is ook gemaakt van 100% polyester en is net zo zacht en isolerende als ‘klassiek’ fleece, maar is dunner en lichter. Het is dan ook perfect om in laagjes over elkaar te dragen.

Wat betreft het praktische aspect: fleecekleding met een rits biedt wat ventilatie als u het te warm krijgt.


Atlas For Men verkoopt fleecekleding en -accessoires voor alle omstandigheden:
haut

Zeer warme modellen voor ski- en bergactiviteiten: zware stof (300 g/m2 en zwaarder), sherpavoering, combinaties van twee materialen (breiwerk-fleece), waterafstotende buitenbekleding,

 
bas

Lichtere modellen en modellen van microfleece voor het tussenseizoen,

 
bas

Veel accessoires: sjaals, handschoenen, mutsen, plaids,

 
bas

En pakken voor sportactiviteiten.

 
 
 
 

Atlas For Men maakt gebruik van cookies met als doel om u een optimale bezoekerservaring aan bezorgen, om u relevante advertenties aan te bieden en om uw surfgedrag te meten. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met ons cookie statement