0,00

Optimale bescherming: het 3-laagssysteem

Zomaar laagjes over elkaar dragen is niet voldoende als u zich tegen de kou wilt beschermen tijdens activiteiten in de buitenlucht. Met het 3-laagssysteem gebruikt u zo min mogelijk kleding met optimale effectiviteit.

De eerste laag: de huid droog houden
De eerste laag (of basislaag) moet uw huid tijdens de inspanning droog houden door transpiratievocht over te brengen naar de lagen erboven. Synthetische vezels ademen goed, in tegenstelling tot katoen dat vocht vasthoudt, langzaam droogt en het lichaam afkoelt. Aangezien de eerste laag in contact komt met de huid, moet deze zacht en niet-irriterend zijn. Kies bijvoorbeeld voor stretch (dat zich bovendien aanpast aan uw bewegingen).
De tweede laag: de warmte vasthouden
De tussenlaag moet comfortabel, licht en isolerend zijn. Alleen kleding van fleece (jas, jack, trui of sweater) kan uw lichaamswarmte effectief vasthouden zonder dik en zwaar te zijn. De fleecevezel is een zeer goede warmteregelaar en houdt de lucht (een uitstekende isolator) rondom uw lichaam vast. Fleece blijft zelfs isoleren als het vochtig wordt van het zweet en droogt snel.
De tweede laag: beschermen tegen de wind
De buitenste laag (of beschermlaag), die in contact staat met de buitenlucht, moet u tegen de wind beschermen om warmteverlies te vermijden en voorkomen dat wind en/of sneeuw binnendringen. Idealiter voert de kleding transpiratievocht af zonder vocht te laten binnendringen. Als uw buitenste kledinglaag alleen maar waterdicht is, moet u de tussenlaag daaraan aanpassen en het bovenlichaam ventileren.


Alle modellen van Atlas For Men zijn bijzonder comfortabel:
haut

Waterafstotende fleecejacks die u beschermen tegen kou en vocht,

 
bas

Dunne, lichte ondershirts van fleece of microfleece die u in laagjes kunt dragen,

 
bas

Truien, sweaters en polo’s met rits voor een goede ventilatie,

 
bas

Gevoerde overshirts en ski-jacks voor optimale effectiviteit,

 
bas

Modellen met opstaande kraag, rolkraag en verstelkoorden voor uitstekende isolatie.

 
 

Atlas For Men maakt gebruik van cookies met als doel om u een optimale bezoekerservaring aan bezorgen, om u relevante advertenties aan te bieden en om uw surfgedrag te meten. Als u onze website bezoekt, gaat u akkoord met ons cookie statement